Gemeentebordeel My Red Light wil wel verhuizen naar Marineterrein

Sinds Defensie in september vorig jaar heeft aangegeven niet van het Marineterrein te willen vertrekken zijn de claims op het terrein in de media in ieder geval verstomd. Iedereen lijkt af te wachten wat de uitkomst van de onderhandelingen tussen de gemeente en Defensie zal zijn. Zal er nog ruimte zijn om echt iets moois te gaan ontwikkelen, of krijgt Amsterdam wat kruimeltjes grond en gaat de krijgsmacht een compleet nieuwe kazerne neerzetten?

Het verbaasde me dan ook een beetje dat er toch weer een organisatie is die openlijk zijn oog laat vallen op het Marineterrein. De stichting My Red Light, die kamers verhuurd aan zelfstandige prostituees, wil namelijk weg van de Wallen. Het Marineterrein is volgens hen een rustigere plek en het zorgt denk ik ook voor wat extra klandizie met al die militairen als buren ;-).


Uit Het Parool:

My Red Light wil weg van de Wallen

08 Jan 2019
Gemeentebordeel My Red Light vertrekt het liefst van de Wallen, naar een locatie waar de sekswerkers ook onlineklandizie mogen ontvangen. In de oude binnenstad wordt het werk steeds moeilijker.

Gemeentebordeel : Klandizie valt tegen

De stichting My Red Light, die is opgezet om sekswerkers zelf regie te geven over hun beroep, heeft het zwaar. Het bordeel opende in mei 2017 in vier panden met veertien ramen aan de Oudezijds Achterburgwal en Boomsteeg, vastgoed dat daarvoor in gemeentehanden was. Dagelijks huren 18 sekswerkers een raam in My Red Light. In de praktijk is het ingewikkeld een raambordeel te runnen en tegelijkertijd volledig aan de regels te voldoen. Begin vorig jaar dreigde al sluiting omdat het project volgens het bestuur 'onuitvoerbaar is met de huidige regels'.
[...]
Werken op de Wallen is niet het hoogste goed voor My Red Light. Veel ramen blijken het laatste jaar overdag niet meer verhuurd te worden. De houdbaarheidsdatum van raamprostitutie lijkt bereikt, door de opkomst van internet. Klanten bepalen steeds vaker hun keuze online. Terwijl de gemeente in regelgeving heeft vastgelegd dat de mannen en vrouwen achter de ramen hun onlinecontacten niet mogen ontvangen in de werkkamers. Als My Red Light naar een andere plek buiten het centrum zou kunnen verkassen, zonder ramen, verdwijnt die horde. "We zouden graag op een locatie als het Marine-terrein zitten, net als de nieuwe garde bordeelhouders. Laat de oude garde op de Wallen."

Toekomst ongewis
Eerder dit najaar suggereerden coalitiepartijen GroenLinks, SP en D66 ook al dat verplaatsing van de prostitutie uit het centrum naar andere delen van de stad wat hen betreft een optie is. Gedacht wordt aan hotelachtige complexen, zonder ramen aan de openbare weg.
[...]

Reacties