Kunstgras doet het op het Marineterrein beter dan natuurgras

Innoveren doet soms pijn
Ik schreef al eerder over de moeilijkheden die het weghalen van de paden op de Voorwerf op het Marineterrein met zich mee heeft gebracht. Het gras wil slecht groeien en de mens blijkt moeilijk van logische gewoontes af te brengen.

Kunstgras
De proef met kunstgras die op dit moment op het terrein wordt uitgevoerd werd door enkele buurtbewoners aanvankelijk verkeerd begrepen. Men dacht dat het kunstgras de zieltogende grasmat zou gaan vervangen. Groot alarm bij natuurliefhebbers. Het gaat echter om een klein experiment voor sportvelden met kunstgras. Niks aan het handje. Nu maar hopen dat de 'echte' natuur een beetje gaat aanslaan. Zie onder de foto's de toelichting van Bureau Marineterrein.Van Bureau Marineterrein:

Duurzame kunstgrasvelden die ook nog eens de stadshitte terugdringen? Vanaf september wordt op Marineterrein Amsterdam deze innovatie getest. Vandaag was de aftrap met de ondertekening van het convenant TKI project CitySports.

Kunstgrasvelden zijn het afgelopen jaar vaak negatief in het nieuws geweest. In de eerste plaats omdat de rubberen korrels mogelijk schadelijk zijn voor je gezondheid. Maar ook de hitte die ze vasthouden en terugkaatsen is een belangrijk thema. Afgelopen zomer werd het boven een kunstgrasveld in Leeuwarden 60 graden Celsius, waar het kwik bij het naastgelegen natuurgrasveld de 30 niet aantikte. Dit moet beter en dus starten KWR, Veolia, Waternet, Bureau Marineterrein Amsterdam, Dutchblue, Drain Products Europe, Topsector Water en de gemeente Amsterdam een proefproject met een innovatief nieuw kunstgras.

Reacties