Steun de lokale horeca! Houd Annemarie Kookt en Homeland in de lucht!

"Uiteindelijk wordt alles horeca". Deze uitspraak van Vincent Kompier blijkt op het Marineterrein maar al te waar. Pension Homeland, Brouwerij Homeland, Scheepskameel, Clubhouse, Kanteen25 en de vaste cateraar Annemarie Kookt. Voor een omheind gebied waar (nog) niemand woont best een aardige score.

Ik ben al jaren fan van Pension Homeland. Dit hotel heeft een heel mooi restaurant en een café dat in een geheel eigen stijl is ingericht. Geweldig personeel en heerlijk eten. En natuurlijk hebben ze de biertjes van het gelieerde Brouwerij Homeland op de tap. Die zijn stuk voor stuk niet te versmaden. Met vrienden hebben we tijdens de eerste lockdown een digitale bierproeverij via Skype gedaan met alle bieren van Homeland op een rij. Dat leverde meteen nieuwe fans van deze geweldige brouwerij op!

Pension Homeland heeft sinds deze week een winkeltje aan de straatkant ingericht waar je soepen, broodjes en maaltijden kunt afhalen. Steun je lokale horeca in deze tijden en ga langs voor allerlei heerlijks!

Foto: @cultuurspeurder

Nu de horeca dicht is verkoopt Brouwerij Homeland ook aan consumenten vanaf hun locatie op het Marineterrein. Het bier is af te halen bij de brouwerij, je hoeft hiervoor geen online bestelling te plaatsen. Van ma t/m vr tussen 10-16 uur is er (bijna) altijd iemand aanwezig en je kunt er pinnen.

Tenslotte mogen we de vaste cateraar van vele evenementen op het Marineterrein, Annemarie Kookt niet vergeten. Jaren geleden heb ik tijdens mijn vorige carrière als kok met veel plezier in het restaurant van Annemarie mogen werken. Na de zaak verkocht te hebben is zij zich voornamelijk op catering gaan richten. En met veel succes. Nu de meeste opdrachten zijn weggevallen is ze versgemaakte maaltijden gaan bezorgen. Deze bereidt ze in keuken van de voormalige Commandantswoning op het Marineterrein. De maaltijden zijn daar af te halen. Maar bezorgen kan dus ook. Dat gaat geheel duurzaam op de bakfiets. Ik bestel elke week bij haar en het is gegarandeerd genieten!

Je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief via annemariekookt@gmail.com. Dan zet ze je op de mailinglijst en ontvang je ieder weekend het weekmenu. 

Reacties